Mijnbouw schade Groningen

Mijnbouw  schade is in de regio Groningen een veel voor komt iets .

Buiten deze enorme onzekerheid willen wij u opweg helpen met een goed en deskundig onderzoek ook op plaatsen waar men niet kan komen daar hebben wij wel de juiste methode deze is door de rechtbank goed gekeurd 

Verder  werken we samen met Nederlandse Coördinator Groningen ( NCG) u kunt ons daar vinden als adviesbureau en als inspecteur 

Ook rapportern wij uw dossier door naar NCG zodat u daar geen ropslomp van heeft 

Verder kunnen wij u ook van dienst zijn om u in conctact te brengen met de juiste aannemer en of …

schroom niet om met ons contact te zoeken info@bouwadviesvastgoedmanagement.nl 

zet al uw gegeven op de mail en wij nemen z.s.m contact met u op 

zie hier de spelregels en voorwaarden 


Bouwadviseur inschakelen

Gaat NCG uw woning* versterken of slopen en nieuw bouwen? Dan komt er veel op u af. Nationaal Coördinator Groningen (NCG) wil u graag helpen. Daarom kunt u op kosten van NCG een onafhankelijke bouwadviseur inschakelen. Op deze pagina leest u hoe dit werkt. Ook vertellen we wat u kunt verwachten van een bouwadviseur.

Geeft u zelf opdracht aan een aannemer voor de versterking of sloop en nieuwbouw van uw woning? Kijk dan op de pagina Bouwadviseur: Versterken in eigen beheer hoe u een bouwadviseur kunt inschakelen.

Wanneer heeft u recht op een bouwadviseur?

Wilt u een bouwadviseur inschakelen? Dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 1. Uw woning is onderdeel van de versterkingsopgave.
 2. Uw woning voldoet niet aan de veiligheidsnorm. Dit betekent dat uw woning niet veilig genoeg is bij aardbevingen.
 3. NCG gaat uw woning versterken of slopen en nieuw bouwen.
 4. U heeft voor dit adres nog geen vergoeding gekregen voor een bouwadviseur.
 5. De bouwadviseur voldoet aan de eisen.

Wat doet een bouwadviseur?

Een bouwadviseur kan helpen vanaf de beoordeling van uw woning tot aan de oplevering. De bouwadviseur helpt tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase bijvoorbeeld bij het maken van keuzes over de bouw. Wilt u de versterking combineren met een verbouwing of verduurzaming van uw woning? Dan adviseert de bouwadviseur ook daarover. De bouwadviseur kan ook ondersteunen bij het voeren van gesprekken met de aannemer of andere organisaties, zoals de gemeente en NCG. U bepaalt zelf waarvoor en wanneer u gebruikmaakt van de bouwadviseur.

Wat doet een bouwadviseur niet?

De bouwadviseur neemt geen beslissingen. Hij adviseert u alleen. De beslissingen neemt u daarna zelf. Ook heeft de bouwadviseur niet de rol van projectleider. Dat is de aannemer. Verder geeft de bouwadviseur geen advies over verplichte regels of geld.

Aan welke eisen moet een bouwadviseur voldoen?

De bouwadviseur moet aan meerdere voorwaarden voldoen. De bouwadviseur:

 • Heeft een afgeronde bouwkundige opleiding op MBO-niveau 4.
 • Heeft vijf jaar werkervaring in de bouw.
 • Heeft ervaring op het gebied van financiën in de bouw.
 • Is op de hoogte van eisen voor vergunningen en belangrijke regelgeving.
 • Is onafhankelijk. Dit betekent dat de adviseur niet werkt voor de Rijksoverheid, Shell, Exxon of NAM. Ook is de adviseur voor de versterking niet eerder betrokken geweest bij uw woning.

In de functieprofielen staan alle nodige kennis, ervaring en taken van de adviseur.

Hoe vraagt u een bouwadviseur aan?

 1. Kies een bedrijf uit onderstaande lijst.
 2. Neem contact op met het bedrijf om te vragen of een medewerker u wil en kan adviseren. Staat het bedrijf van uw keuze er niet tussen? Vraag het bedrijf zich eerst aan te melden bij NCG. Daarna kunt u een aanvraag doen.
 3. Vul het aanvraagformulier in.
 4. NCG neemt uw aanvraag in behandeling. U krijgt binnen vier weken per brief een reactie van ons.
 5. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u een afspraak maken met de bouwkundig adviseur. NCG is verder niet betrokken bij het contact tussen u en de adviseur. Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan ontvangt u een brief met afwijzing van NCG.
 6. NCG betaalt de bouwadviseur als hij klaar is met zijn werk. De adviseur stuurt de rekening met een handtekening van u naar NCG.

Woont u niet in een vrijstaande woning?

Woont u in een appartement, een rijwoning of twee-onder-een-kapwoning? Dan is uw woning vaak constructief verbonden met de woning van uw buren. Dit betekent dat u vaak samen met uw buren uw gebouw laat versterken. Iedere eigenaar mag een bouwadviseur inschakelen. U kunt ook met de andere eigenaren dezelfde bouwadviseur om advies vragen. Elke eigenaar moet dan wel zelf een aanvraag doen bij NCG.

Wat kost een bouwadviseur?

NCG betaalt de rekening van de bouwadviseur. In totaal mag de bouwadviseur maximaal twintig uur besteden aan het advies tegen een maximaal tarief van 137 euro per uur. Dit is zonder btw. Reiskosten en verblijfskosten tellen wel mee. De adviseur stuurt na afloop de rekening naar NCG samen met een goedkeuring van u. NCG controleert de rekening en betaalt de rekening aan de adviseur.

Waar kunt u een bouwadviseur vinden?

Hieronder staat een lijst met bouwadviseurs. U kunt een adviseur uit deze lijst kiezen. Deze adviseurs hebben zich aangemeld bij NCG en voldoen aan de voorwaarden. Wilt u graag een andere adviseur inschakelen? Dan moet de adviseur zich eerst aanmelden bij NCG. NCG controleert daarna of de adviseur voldoet aan de voorwaarden.